In de speciale Cranio-zaal zal Erma van Dijk in samenwerking met Cranio Nederland en de twee beroepsverenigingen NCSV en UCN een Baby-Clinic organiseren. Het is een gelegenheid om als ouders kennis te maken met de ondersteunende werking van cranio sacraal therapie. Verschillende deskundige en ervaren therapeuten zullen alle baby’s behandelen wiens ouders dat wenselijk vinden. De Baby-Clinic is tevens een leerplek voor de ervaren therapeuten en de ouders, omdat Erma tijdens de behandelingen zoveel mogelijk zal uitleggen wat ze doet en wat er gebeurt. Mocht je als ouder zelf cranio willen voelen dan kan dat ook in deze zaal van Cranio Nederland. Cranio is ook een ontspannende therapie voor zwangeren.

Cranio Sacraal Therapie is specifiek gericht op het zenuwstelsel en het vloeiende water daaromheen. Zoals de baby in de buik omhuld is door vliezen en water, ter bescherming en voeding, zo is ons brein en zijn uitlopende ruggenmerg ook omgeven door vliezen en vocht ter bescherming en voeding. Het water en de vliezen bewegen op een vloeiende manier om het vocht overal te laten komen. Dit ritme is voelbaar voor een cranio sacraal therapeut. Zij voelt mee in de beweging en voelt waar blokkades zitten. Zonder extra druk of manipulatie, vraagt zij aandacht van het lichaam zelf om op plekken waar dat nodig is, zichzelf te herstellen. Soms schuiven dan botjes weer op z’n plek, die gedurende de zwangerschap of tijdens de bevalling verschoven zijn. Andere keren komt er opgeslagen spanning vrij uit bindweefsel. En soms ontlaadt het zenuwsysteem zich. Cranio Sacraal Therapie wordt geadviseerd na iedere bevalling, maar zeker in de volgende situaties:

 Baby’s die een snelle, lange of moeilijke bevalling hebben ervaren
 Baby’s die elke vorm van interventie tijdens de geboorte hebben gehad, zoals keizersnede, vacuümextractie of tang, maar ook weeën opwekkende middelen of pijnstillers
 Baby’s met klikken in heupen en schouders
 Baby’s met hobbels of ribbels op hun hoofd, naad-overlappingen of afplatting van het hoofd
 Torticollis; het draaien van het hoofd naar een kant (voorkeurshouding)
 Baby’s die emotionele trauma’s hebben meegemaakt
 Moeders en baby’s met borstvoedingsproblemen
 Baby’s met slaapproblemen en elke vorm van spijsvertering problemen, spugen, reflux, constipatie, teveel lucht, koliek, ect.
 Als je als ouder het gevoel hebt dat je kind niet lekker in haar vel zit
 Baby’s die snel geprikkeld lijken te zijn
 Baby’s die met een hoge toon huilen
 Baby’s die overstrekken
 Baby’s met een strakke tongriem of lipband/wangband
 Adoptie
 Tweeling of meerling baby’s

Cranio Sacraal Therapie wordt door de meeste verzekeraars vergoed via het aanvullende pakket. Een behandeling kost normaal tussen de 70 en 90 euro. Erma van Dijk is gespecialiseerd in Cranio en Lactatie. Er wordt geadviseerd om bij strakke tongriemen en lipbanden te behandelen en niet zomaar of alleen maar te klieven.

Je kunt de hele dag terecht in de Airbornezaal voor informatie en behandeling.

Praktijk Landaya, van Erma van Dijk: www.Landaya.info/therapie
Cranio Nederland : http://www.cranio-nederland.nl/
Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging : https://ncsv.info/
Beroepsvereniging Upledger Cranio Sacraal Therapie Nederland: https://www.ucncranio.nl/
Peirsman Cranio Sacraal Academie: http://www.pcsa.nu
Upledger Instituut: https://www.upledger.nl/

Mis niets meer.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle info over winacties, workshops en lezingen.