DOE staat voor Democratisch Onderwijs Eindhoven. In de visie van DOE heeft ieder mens een natuurlijke drang om zich te ontwikkelen. Die natuurlijke drang uit zich als een mens de ruimte voelt om hem te volgen. DOE is een veilige en inspirerende omgeving waar jonge mensen de vrijheid krijgen om dat te doen. Zo zien we zelfbewuste jongeren opgroeien die dichtbij zichzelf staan, als vanzelfsprekend leren en de wereld met vertrouwen tegemoet treden.

Vrijheid, gelijkwaardigheid, persoonlijk leiderschap, intrinsieke motivatie, autonomie, authenticiteit, verantwoordelijkheid, respect, het zijn allemaal woorden die samenhangen met de kern van de school. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk in de praktijk? Hoe gaan kinderen om met vrijheid? Leren ze wel iets als ze niets hoeven te leren? En hoe kunnen kinderen meebeslissen over het wel en wee van de school?

Tijdens een interactieve lezing over democratisch onderwijs laten Eric Mijnster en een aantal DOE-ers zien hoe deze innovatieve onderwijsvorm werkt. Bovendien gaan ze uitgebreid met de zaal in gesprek om een zo duidelijk mogelijk beeld te scheppen. Laat je perspectief op onderwijs openbreken.

www.doe040.nl

Meer weten! Kijk de video.

Mis niets meer.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle info over winacties, workshops en lezingen.