We willen allemaal het beste voor onze kinderen. We willen dat ze gelukkig zijn, zelfvertrouwen krijgen, veerkrachtig worden, tegenslagen aankunnen en uiteindelijk stabiele volwassenen worden. Hoe kunnen wij als ouders daarbij helpen? Onze lezing gaat over hechting, de sociaal emotionele ontwikkeling. Wat is hechting precies? En waarom is dat zo belangrijk? Hoe kun je zelf bijdragen aan een veilige hechting voor je kind? En hoe zorg je dat je de verbinding met je kind vasthoudt en voortzet? Ook gaan we in de lezing in op het eventueel scheeflopen van de ouder-kind band en hoe deze hersteld kan worden.

De lezing wordt gegeven door Lida van Ruijven-Bank en Joriene de Vos.

Lida van Ruijven-Bank is zelf moeder van 5 kinderen en geeft al meer dan 30 jaar advies en ondersteuning aan aanstaande en jonge ouders over borstvoeding en omgaan met baby’s en peuters. Zij heeft het boek ‘Ouderschap vanuit je hart’ geschreven op basis van zelfstudies, hulpverlening aan honderden ouders en op basis van haar eigen ervaringen als moeder. Maandelijks organiseert zij de Haagse Borstvoedingsgroep (www.haagseborstvoedingsgroep.com) en wekelijks de Ouder-kind speelgroep voor kinderen van 0 tot 5 jaar.

Joriene de Vos is hechtingspsycholoog & auteur en zet zich vanuit haar eigen ervaring en werk als psycholoog in om ouders bekender te maken met wat een kind nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Door middel van online cursussen, boeken, workshops en lezingen vertaalt ze wetenschappelijke kennis naar de dagelijkse praktijk van het ouderschap en bespreekt ze de uitdagingen waar veel ouders tegenaan lopen op toegankelijke wijze.

SONY DSC

Mis niets meer.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle info over winacties, workshops en lezingen.