Lezingen & Workshops

De drukke decembermaand: help, ik ben er ook nog

De drukke decembermaand: help, ik ben er ook nog

Na de enthousiaste reacties van vorige keer, komen Marieke en Anouk van More than Mom weer een leuke workshop geven met als titel: De drukke decembermaand: help, ik ben er ook nog!

Het is het hele jaar door al een uitdaging: goed voor jezelf zorgen in de hectiek van deze levensfase met kinderen, werk, je relatie, familie en je sociale leven. In de decembermaand is het vaak extra druk en hectisch. Je wordt vaak volledig geleefd en aan het eind van de kerstvakantie ben je gevloerd. Kerstdiners, surprises en ouderhulp op de school van je kinderen, je familie met allerlei verwachtingen over het vieren van Sint en Kerst, het vieren van Oud en Nieuw, het entertainen van vaak zeer vermoeide kinderen in de kerstvakantie, en ga zo maar door.

Doe je wat anderen van je verwachten of wat je zelf het leukst vindt? Wat is het beste voor jou en je gezin? Vind je het lastig om nee te zeggen en grenzen te stellen? Om je eigen plan te trekken? Levert deze drukke tijd je vaak veel stress op?

Dan is deze inspirerende workshop iets voor jou. Een workshop waar je écht even jezelf mag zijn, waar je in alle rust even stilstaat bij hoe het met je gaat en bij wat voor jou belangrijk is in de aanloop naar de drukke decembermaand. We gaan aan de slag met ontspanning, oefeningen en ervaringen delen.

We hopen je te zien!

www.morethanmom.nl

Kindermassage

Kindermassage

We leven in een tijd waar er veel van ons, maar zeker ook van onze kinderen wordt verwacht. Het is daarom niet heel gek dat onze kinderen regelmatig overprikkeld thuiskomen. Graag wil ik jullie kennis laten maken met een hele makkelijke, speelse en fijne manier van masseren. Ik wil graag laten zien dat masseren helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en je het eigenlijk altijd wel even kunt doen.

Massage is een hele fijne manier om weer te ontspannen en zo de prikkels weer kwijt te raken. In deze leuke en speelse workshop gaan we elkaar door de kleding heen masseren. Super leuk als je ook meedoet!

Ik ben Mariska, moeder van 2 hoog gevoelige jongens en in verwachting van ons 3de kindje. Samen met Edgar vormen wij een prachtig sensitief gezin. In Schiedam, waar ik ook woon heb ik mijn coach praktijk Lief Sensitief. Ik begeleid ouders en kinderen bij het omgaan met hun sensitieve kant en bied ondersteuning bij het opvoeden van sensitieve kinderen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan even op www.liefsensitief.nl

Ik zou het erg leuk vinden om je te ontmoeten bij de workshop kindermassage, hopelijk tot dan!

Eerste Hulp bij spannende tijden

Eerste Hulp bij spannende tijden

Het najaar: altijd weer een seizoen met leuke, gezellige feesten. Toch?

Of zie je er eigenlijk als een berg tegenop en sta je stijf van de spanningen als je denkt aan familiediners? Zijn je kinderen al weken in de ban van de man met de witte baard en doen ze geen oog meer dicht? Of pak je ieder virusje op dat langsvliegt?

Kom dan eens naar de interactieve lezing over Eerste Hulp bij spannende tijden! Elke Wisseborn van Zelfrijzend Homeopathie laat je ontdekken wat je zelf kunt doen om te ontspannen. We gaan tijdens de lezing oefeningen doen en je krijgt eenvoudige tips en trucs voor een écht gezellige feestmaand.

Heb je specifieke vragen die Elke voor je kan beantwoorden? Mail ze uiterlijk 11 november naar Elke@zelfrijzend.nl.

Elke is heeft haar eigen praktijk als homeopaat en energetisch therapeut in Zeist en Baarn, is moeder van 2, heeft een lieve man en een hondje. Ze verzorgt ook zelfhulp cursussen over homeopathie bij acute klachten en kleine ongemakken. Daarnaast specialiseert Elke zich in homeopathie bij kinderen, kinderwens, zwangerschap en bevalling. Meer weten? Kijk eens op: www.zelfrijzend.nl

Veilig gehecht, maar dan in het echt

Veilig gehecht, maar dan in het echt

Veel ouders hebben wel eens iets gehoord of gelezen over ‘veilige hechting’. Beschikbaar zijn, aansluiten bij je kind, het belang van fysiek contact met je kind…..Het klinkt allemaal heel erg logisch, maar misschien ook wel als een enorme klus.

Dat veilige hechting belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen is al wat langer bekend. Sinds kort heeft de kennis van het brein een vlucht genomen en is vanuit onderzoek steeds duidelijker wát veilige hechting precies doet en wat er gebeurt als er geen sprake is van veilige hechting.

Door je in het onderwerp te verdiepen weet je dus heel goed hoe je idealiter aan de hechting met je kind(je) kan werken. Maar doordat je weet hoe het theoretisch moet, weet je ook wanneer je het ‘niet goed’ doet! Dit kan je dan ook juist onzeker maken, of gefrustreerd.

In deze workshop lopen we met elkaar de stappen rondom veilige hechting langs (dus ook als je er nog niet ze veel van weet ben je welkom) en gaan met elkaar na; hoe kan je bijdragen aan de hechting met je kindje? Wat past daarin bij jou, en wat eigenlijk niet? Er is ook veel ruimte voor uitwisseling en je krijgt van mij concrete tips die je kan toepassen in je gezin. Zodat je kan werken aan hechting op een manier die bij jou past, waardoor je zekerder en ontspannen in het ouderschap en hechtingsproces staat. Ik hoop je op de beurs te mogen ontmoeten!

Deze korte ‘workshop’ wordt verzorgd door Anke van der Bor, eigenaar van Pentakel coaching en begeleiding voor moeders. Anke heeft in haar werk al op diverse manieren advies en begeleiding gegeven aan ouders en professionals die het begeleiden van (eigen) kinderen willen versterken of vergemakkelijken. Daarnaast is zij als moeder van 2 kinderen zelf ook ervaringsdeskundige.

Help ik ben 9!

Help ik ben 9!

Een lezing die gaat over de ontwikkeling die het kind op deze leeftijd doormaakt. Hoe ervaart een kind deze leeftijd, wat zijn de thema’s die in deze leeftijdsfase (die loopt van 8 t/m 11 jaar) bij het kind naar voren komen. En welke rol kun je hierin als ouder aannemen.

Over mij:
Ik ben Martine Zijlstra en kindercoach bij JoWy Kindercoaching. Woonachtig te Scharnegoutum (omgeving Sneek). De opleiding tot kindercoach heb ik gevolgd aan de Magie van Kindercoaching te Steenwijk. Als kindercoach richt ik me vooral tot de kinderen in de leeftijdscategorie van 8 t/m 11 jaar. Voor meer info: www.jowykindercoaching.nl

Democratisch onderwijs

Democratisch onderwijs

DOE staat voor Democratisch Onderwijs Eindhoven. In de visie van DOE heeft ieder mens een natuurlijke drang om zich te ontwikkelen. Die natuurlijke drang uit zich als een mens de ruimte voelt om hem te volgen. DOE is een veilige en inspirerende omgeving waar jonge mensen de vrijheid krijgen om dat te doen. Zo zien we zelfbewuste jongeren opgroeien die dichtbij zichzelf staan, als vanzelfsprekend leren en de wereld met vertrouwen tegemoet treden.

Vrijheid, gelijkwaardigheid, persoonlijk leiderschap, intrinsieke motivatie, autonomie, authenticiteit, verantwoordelijkheid, respect, het zijn allemaal woorden die samenhangen met de kern van de school. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk in de praktijk? Hoe gaan kinderen om met vrijheid? Leren ze wel iets als ze niets hoeven te leren? En hoe kunnen kinderen meebeslissen over het wel en wee van de school?

Tijdens een interactieve lezing over democratisch onderwijs laten Eric Mijnster en een aantal DOE-ers zien hoe deze innovatieve onderwijsvorm werkt. Bovendien gaan ze uitgebreid met de zaal in gesprek om een zo duidelijk mogelijk beeld te scheppen. Laat je perspectief op onderwijs openbreken.

www.doe040.nl

Meer weten! Kijk de video.

Wil je (winterse) gezondheidsklachten op een natuurlijke manier aanpakken?

Wil je (winterse) gezondheidsklachten op een natuurlijke manier aanpakken?

Kom dan naar deze lezing!

Je ontvangt praktische tips die je kunt inzetten bij hoest, verkoudheid, koorts, oorpijn, keelklachten en meer. We maken gebruik van verschillende doeken (wikkels) en natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas, citroen, ui, kamille, lavendel en meer. De combinatie van een doek met een natuurlijk ingrediënt kan heel heilzaam werken. Wist je bijvoorbeeld dat een ui een natuurlijk antibioticum is? Stukken gezonder dan de reguliere versie en net zo effectief! Denk maar eens aan die vervelende oorpijn, daar zal een ui goed bij werken. Leer meer tijdens de lezing deze dag of kom langs bij de stand.

www.indewikkels.nl

Gebaar je met ons mee?

Gebaar je met ons mee?

Kleine kinderen willen graag van alles aan jou vertellen. Praten lukt nog niet, hoe kunnen ze er dan voor zorgen dat je hen begrijpt? Door middel van gebarentaal.

De motoriek van de handjes is al op hele jonge leeftijd (vanaf 6 maanden) ontwikkelt, terwijl de fijne motoriek, waar het praten onder valt, pas veel later komt. Door je gesproken taal te ondersteunen met gebaren geef je je kind als baby al de mogelijkheid om met jou te communiceren. Handig, én leuk!

Tijdens de beurs kun je meedoen aan een actief programma voor ouders én kinderen. De docente van Baby- en kindergebaar (www.babygebaar.nl)  gaat spelenderwijs met jullie gebaren oefenen. Samen gaan jullie boekjes lezen en liedjes zingen. Zo leren jullie een heleboel gebaren en kunnen jullie elkaar heel veel vertellen. Stilzitten is uitgesloten bij deze vrolijke workshop die uiteraard in het aansluit bij de komende winterse feest periode.

Liefdevolle grenzen

Liefdevolle grenzen

We kennen het allemaal wel, je bent zwanger of hebt net een baby gekregen en de adviezen vliegen om je oren. ‘Je moet het zo.. je moet dat niet doen..’. Vaak lief bedoeld maar als je het anders wilt doen kan het best lastig zijn om jouw grens hier in aan te geven. Zeker als het gaat om een ouder of goede vriend. Hoe geef je dan je grens aan zonder je relatie meteen te beschadigen?

Deze lezing gaat over hoe jij liefdevol jouw grenzen kunt aangeven en beschermen. Zodat je niet langer gefrustreerd rondloopt en mensen vermijd om maar geen conflict te starten.

Mijn naam is Gerdine en samen met Lucie run ik BijnaHippie.nl. Dit is een blog speciaal voor moeders die hun eigen plan trekken. Natuurlijk opvoeden maar dan op jouw eigen manier. Geschreven vanuit onze eigen ervaring geven wij tips en trucs, antwoord op veel gestelde vragen, onze visie op bepaalde onderwerpen, recepten en nog veel meer. Naast moeder van 3 kinderen ben ik ook life coach en heb ik zelf ook veel moeite gehad met grenzen aan geven. Tot ik deze methode ontwikkelde en mijn leven een stuk gemakkelijker werd.

Achter het behang plakken of…?

Achter het behang plakken of…?

In deze workshop wil ik je inspireren om jouw gevoelens te laten zien, juist op het moment dat je het liefst je kinderen achter het behang zou willen plakken. Hoe uit je jouw emoties zonder te beschamen, chanteren of beschuldigen? Helemaal niet gemakkelijk als je vroeger leerde om vooral niet te emotioneel te zijn. Toch helpt het niet om je frustraties te onderdrukken. Dus hoe kun je jouw ware gevoelens uiten én een voorbeeld voor je kind zijn? Je kind is waarschijnlijk al van nature goed in het ontladen van emoties. En heeft jou nodig om te leren dat te doen op manieren die ook voor de omgeving prettig zijn. Je krijgt praktische tools om in je kracht te blijven en je kinderen te inspireren ook rekening met jou te houden zonder gebruik te maken van dwang, schuld, schaamte, straffen en belonen. Zo leef je voor hoe je respectvol met lastige emoties omgaat, en het scheelt meteen weer een ritje naar de Praxis…

Deze workshop wordt gegeven door Astara Lieuw-On, zelf ook moeder van drie en internationaal gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie. We zullen na wat theorie vooral lekker concreet te werk gaan waarbij je meteen oefent met een praktisch handvat om je rust te bewaren, juist in die lastige situaties. Meer informatie over Astara en haar werk vind je op www.ouderschapmetcompassie.nl.

 
ikgeefborstvoeding.nl
PR-bureau De Perswinkel
Olifant en Muis
Vrij Natuurlijk
Jouw advertentie hier?
InnerJewels
Dalalou Natural Birth
Wildling Shoes
De Olie Mama
Paladijn Internet & Communicatie
Bag-again
 

Mis niets meer.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle info over winacties, workshops en lezingen.