Lezingen & Workshops

Democratisch onderwijs

Democratisch onderwijs

DOE staat voor Democratisch Onderwijs Eindhoven. In de visie van DOE heeft ieder mens een natuurlijke drang om zich te ontwikkelen. Die natuurlijke drang uit zich als een mens de ruimte voelt om hem te volgen. DOE is een veilige en inspirerende omgeving waar jonge mensen de vrijheid krijgen om dat te doen. Zo zien we zelfbewuste jongeren opgroeien die dichtbij zichzelf staan, als vanzelfsprekend leren en de wereld met vertrouwen tegemoet treden.

Vrijheid, gelijkwaardigheid, persoonlijk leiderschap, intrinsieke motivatie, autonomie, authenticiteit, verantwoordelijkheid, respect, het zijn allemaal woorden die samenhangen met de kern van de school. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk in de praktijk? Hoe gaan kinderen om met vrijheid? Leren ze wel iets als ze niets hoeven te leren? En hoe kunnen kinderen meebeslissen over het wel en wee van de school?

Tijdens een interactieve lezing over democratisch onderwijs laten Eric Mijnster en een aantal DOE-ers zien hoe deze innovatieve onderwijsvorm werkt. Bovendien gaan ze uitgebreid met de zaal in gesprek om een zo duidelijk mogelijk beeld te scheppen. Laat je perspectief op onderwijs openbreken.

www.doe040.nl

Meer weten! Kijk de video.

Wil je (winterse) gezondheidsklachten op een natuurlijke manier aanpakken?

Wil je (winterse) gezondheidsklachten op een natuurlijke manier aanpakken?

Kom dan naar deze lezing!

Je ontvangt praktische tips die je kunt inzetten bij hoest, verkoudheid, koorts, oorpijn, keelklachten en meer. We maken gebruik van verschillende doeken (wikkels) en natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas, citroen, ui, kamille, lavendel en meer. De combinatie van een doek met een natuurlijk ingrediënt kan heel heilzaam werken. Wist je bijvoorbeeld dat een ui een natuurlijk antibioticum is? Stukken gezonder dan de reguliere versie en net zo effectief! Denk maar eens aan die vervelende oorpijn, daar zal een ui goed bij werken. Leer meer tijdens de lezing deze dag of kom langs bij de stand.

www.indewikkels.nl

Gebaar je met ons mee?

Gebaar je met ons mee?

Kleine kinderen willen graag van alles aan jou vertellen. Praten lukt nog niet, hoe kunnen ze er dan voor zorgen dat je hen begrijpt? Door middel van gebarentaal.

De motoriek van de handjes is al op hele jonge leeftijd (vanaf 6 maanden) ontwikkelt, terwijl de fijne motoriek, waar het praten onder valt, pas veel later komt. Door je gesproken taal te ondersteunen met gebaren geef je je kind als baby al de mogelijkheid om met jou te communiceren. Handig, én leuk!

Tijdens de beurs kun je meedoen aan een actief programma voor ouders én kinderen. De docente van Baby- en kindergebaar (www.babygebaar.nl)  gaat spelenderwijs met jullie gebaren oefenen. Samen gaan jullie boekjes lezen en liedjes zingen. Zo leren jullie een heleboel gebaren en kunnen jullie elkaar heel veel vertellen. Stilzitten is uitgesloten bij deze vrolijke workshop die uiteraard in het aansluit bij de komende winterse feest periode.

Liefdevolle grenzen

Liefdevolle grenzen

We kennen het allemaal wel, je bent zwanger of hebt net een baby gekregen en de adviezen vliegen om je oren. ‘Je moet het zo.. je moet dat niet doen..’. Vaak lief bedoeld maar als je het anders wilt doen kan het best lastig zijn om jouw grens hier in aan te geven. Zeker als het gaat om een ouder of goede vriend. Hoe geef je dan je grens aan zonder je relatie meteen te beschadigen?

Deze lezing gaat over hoe jij liefdevol jouw grenzen kunt aangeven en beschermen. Zodat je niet langer gefrustreerd rondloopt en mensen vermijd om maar geen conflict te starten.

Mijn naam is Gerdine en samen met Lucie run ik BijnaHippie.nl. Dit is een blog speciaal voor moeders die hun eigen plan trekken. Natuurlijk opvoeden maar dan op jouw eigen manier. Geschreven vanuit onze eigen ervaring geven wij tips en trucs, antwoord op veel gestelde vragen, onze visie op bepaalde onderwerpen, recepten en nog veel meer. Naast moeder van 3 kinderen ben ik ook life coach en heb ik zelf ook veel moeite gehad met grenzen aan geven. Tot ik deze methode ontwikkelde en mijn leven een stuk gemakkelijker werd.

Achter het behang plakken of…?

Achter het behang plakken of…?

In deze workshop wil ik je inspireren om jouw gevoelens te laten zien, juist op het moment dat je het liefst je kinderen achter het behang zou willen plakken. Hoe uit je jouw emoties zonder te beschamen, chanteren of beschuldigen? Helemaal niet gemakkelijk als je vroeger leerde om vooral niet te emotioneel te zijn. Toch helpt het niet om je frustraties te onderdrukken. Dus hoe kun je jouw ware gevoelens uiten én een voorbeeld voor je kind zijn? Je kind is waarschijnlijk al van nature goed in het ontladen van emoties. En heeft jou nodig om te leren dat te doen op manieren die ook voor de omgeving prettig zijn. Je krijgt praktische tools om in je kracht te blijven en je kinderen te inspireren ook rekening met jou te houden zonder gebruik te maken van dwang, schuld, schaamte, straffen en belonen. Zo leef je voor hoe je respectvol met lastige emoties omgaat, en het scheelt meteen weer een ritje naar de Praxis…

Deze workshop wordt gegeven door Astara Lieuw-On, zelf ook moeder van drie en internationaal gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie. We zullen na wat theorie vooral lekker concreet te werk gaan waarbij je meteen oefent met een praktisch handvat om je rust te bewaren, juist in die lastige situaties. Meer informatie over Astara en haar werk vind je op www.ouderschapmetcompassie.nl.

 
Dalalou Natural Birth
Bag-again
PR-bureau De Perswinkel
Paladijn Internet & Communicatie
Jouw advertentie hier?
De Olie Mama
ikgeefborstvoeding.nl
Wildling Shoes
Vrij Natuurlijk
Olifant en Muis
 

Mis niets meer.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle info over winacties, workshops en lezingen.