Lezingen

Jong Gehecht Oud Gedaan

Jong Gehecht Oud Gedaan

We willen allemaal het beste voor onze kinderen. We willen dat ze gelukkig zijn, zelfvertrouwen krijgen, veerkrachtig worden, tegenslagen aankunnen en uiteindelijk stabiele volwassenen worden. Hoe kunnen wij als ouders daarbij helpen? Onze lezing gaat over hechting, de sociaal emotionele ontwikkeling. Wat is hechting precies? En waarom is dat zo belangrijk? Hoe kun je zelf bijdragen aan een veilige hechting voor je kind? En hoe zorg je dat je de verbinding met je kind vasthoudt en voortzet? Ook gaan we in de lezing in op het eventueel scheeflopen van de ouder-kind band en hoe deze hersteld kan worden.

De lezing wordt gegeven door Lida van Ruijven-Bank en Joriene de Vos.

Lida van Ruijven-Bank is zelf moeder van 5 kinderen en geeft al meer dan 30 jaar advies en ondersteuning aan aanstaande en jonge ouders over borstvoeding en omgaan met baby’s en peuters. Zij heeft het boek ‘Ouderschap vanuit je hart’ geschreven op basis van zelfstudies, hulpverlening aan honderden ouders en op basis van haar eigen ervaringen als moeder. Maandelijks organiseert zij de Haagse Borstvoedingsgroep (www.haagseborstvoedingsgroep.com) en wekelijks de Ouder-kind speelgroep voor kinderen van 0 tot 5 jaar.

Joriene de Vos is hechtingspsycholoog & auteur en zet zich vanuit haar eigen ervaring en werk als psycholoog in om ouders bekender te maken met wat een kind nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Door middel van online cursussen, boeken, workshops en lezingen vertaalt ze wetenschappelijke kennis naar de dagelijkse praktijk van het ouderschap en bespreekt ze de uitdagingen waar veel ouders tegenaan lopen op toegankelijke wijze.

SONY DSC

Een bewuste ontspannen zwangerschap en een kalme geboorte is voor iedereen mogelijk.

Een bewuste ontspannen zwangerschap en een kalme geboorte is voor iedereen mogelijk.

Tijdens een zwangerschap gebeurt er heel veel op fysiek, mentaal/emotioneel en energetisch vlak. Ook heeft een zwangerschap invloed op de relaties die je hebt, met jezelf en met mensen om je heen zoals je partner, je ouders en vrienden.

Onderzoek uit de prenatale psychologie wijst uit dat een kind in de baarmoeder alles bewust beleeft. Het kind staat in nauw contact met de moeder zowel fysiek als mentaal/emotioneel en energetisch. Het kind staat ook in contact met de vader en de omgeving.

-Hoe de ouders omgaan met zichzelf, stress en elkaar wordt dus al heel helder door het kind waargenomen.
-Overtuigingen worden hier al gevormd, genen worden doorgegeven.
-Welke overtuigingen en genen dat zijn daar kunnen we als ouders zelf invloed op uitoefenen, dit wordt in de epi-genetica onderzocht.
-Omgevingsfactoren zoals ontspanning, stress, voeding en beweging spelen hier bijvoorbeeld een rol in.

Er vindt na de conceptie al informatie-uitwisseling plaats die bepalend is voor wat het kind mee krijgt. Het kind is dan al helemaal ‘aanwezig’ en zou ook zo benaderd mogen worden. Een bewuste kijk hierop en omgang hiermee geeft een kind dus de meest optimale kansen om evenwichtig en gelukkig te zijn in zijn leven.

Enkele vragen die aan bod komen:

‘Op welke manier kunnen ouders zich voorbereiden op de geboorte van hun kind zodat het de beste kansen mee krijgt tijdens die eerste periode en voor de rest van zijn/haar leven?’

‘Op welke manier kunnen ouders contact maken met hun kind voor het geboren is?’

‘Hoe kan een geboorte vanuit liefde en vertrouwen worden ervaren i.p.v. spanning en angst?’

Ik, Maren Wilkeshuis, zal ook vertellen over mijn eigen ervaring, over de bad bevalling van mijn zoon Thomas die thuis plaats vond, zonder actieve begeleiding van een verloskundige. Dit was niet alleen voor ons maar ook voor de verloskundige een hele bijzondere ervaring. Het heeft mij ertoe gebracht dit door te geven en ook andere ouders te inspireren te vertrouwen op zichzelf en dat een kalme geboorte mogelijk is in liefde en vertrouwen.

www.moeiteloosbevallen.nl

Nieuwetijdskinderen

Nieuwetijdskinderen

Hallo! Mijn naam is Bionda en ik ben eigenaresse van Praktijk Zoya. Binnen mijn praktijk ondersteun ik met name Nieuwetijdskinderen.

Loop je met vragen over wie of wat Nieuwetijdskinderen nou eigenlijk zijn? Of jij er een bent of er een hebt. Welke? Hoe je ze herkent en hoe wij ze kunnen ondersteunen?

Tijdens mijn lezing op de Ouder Natuurlijk Beurs vertel ik jullie hier meer over en kun je met al je vragen bij mij terecht. Ik kijk ernaar uit!

Neem ook eens een kijkje op mijn website www.praktijkzoya.nl.

Intuïtie in opvoeding

Intuïtie in opvoeding

Door Jacqueline de Groot. PhD. Luisterkindwerker en ontwikkelaar spirituele opvoeding bij Anders Luisteren.

Steeds meer ouders vinden de weg naar een Luisterkindwerker. Ze willen weten wat er écht in hun kind leeft. Waar het behoefte aan heeft en hoe problemen opgelost kunnen worden. Ze willen hun kind beter begrijpen. Met de Luisterkindmethode luister je op een andere, intuïtieve, manier én op afstand naar een kind. Wat je dan hoort is advies op maat, aangeleverd door het kind zelf. Inmiddels zijn er al duizenden kinderen en hun ouders mee geholpen.

Intuïtief luisteren in de dagelijkse omgang met kinderen is een stuk moeilijker. Intuïtie wordt makkelijk overschreeuwd door (onbewuste) oordelen en overtuigingen. Dat maakt je doof voor de innerlijke stem van je kind, weet ik uit ervaring als adoptiemoeder. En dan kun je niet zomaar weten wat wijsheid is.

Middels bewustwording en oefening kun je intuïtiever voor de innerlijke stem van je kind worden. In deze lezing leg ik uit wat belangrijk is om te weten, en wat je concreet kunt doen. Mijn missie is om (aanstaande) ouders te motiveren en te inspireren om de opvoedkunstenaar in zichzelf tot bloei te laten komen. Dan kun je als ouder wonderen verrichten, werkelijk waar!

Tijdens de beurs loop ik rond. Duidelijk herkenbaar met een Anders Luisteren T-shirt. Heb je vragen? Schiet me gerust aan. Ik help je graag op weg.

Je macht loslaten, opvoeden zonder straffen en belonen

Je macht loslaten, opvoeden zonder straffen en belonen

Wil jij je kind opvoeden vanuit verbinding en gelijkwaardigheid dus zonder straffen en belonen? Merk je weleens aan jezelf dat je uit frustratie of onmacht gaat dreigen met straf? Om zo iets gedaan te krijgen van je kind? Of je probeert het op een positieve manier, door je kind te verleiden met een beloning. Maar het werkt niet. Je bent het liefdevolle contact met je kind even kwijt en je voelt je dan de politieagent van jullie gezin. In deze lezing neem ik je mee in de wereld van opvoeden vanuit verbinding en gelijkwaardigheid. Wat kan opvoeden vanuit gelijkwaardigheid jou en je kind brengen? Je macht loslaten, wat betekent dat eigenlijk? Natuurlijk geef ik ook veel praktische tips!

Ik sta ook met een kraam. Kom gerust langs, ik spreek je graag!

Meer informatie over Eline en haar werk vind je op www.ouderschapvanuitjehart.nl

Homeopathie voor Kinderen

Homeopathie voor Kinderen

Tijdens de lezing vertelt Nathalie over hoe homeopathie werkt, waarom het niet zweverig is, maar juist van deze tijd. daarnaast beschrijft ze praktijkverhalen en vertelt ze leuke weetjes over deze mooie geneeswijze voor je kind.

Ontmoet ons op de beurs en we vertellen jullie graag van alles over ons platform en over homeopathie! Wij kijken ernaar uit!

Gezonde groet! Nathalie en Rianda

www.holistischekindergeneeskunde.nl

Geef het licht door (tips voor een lichte geboorte)!

Geef het licht door (tips voor een lichte geboorte)!

In Spanje gebruiken ze ‘het licht geven’ (Dar-a-Luz) waar wij ‘bevallen’ gebruiken. Wat kunnen wij van ze leren? Esmarel deelt uit ervaring een aantal belangrijke sleutels die je vertrouwen geven en je helpen in je eigen kracht te staan tijdens de bevalling. Esmarel is Oermoeder (vannu) van 2 en maakt natuurlijke kraampakketten van Dalalou (verbastering van Dar-a-luz) die bijdragen aan een ontspannen geboorte

Wikkelen bij gezondheidsklachten, een eenvoudige & natuurlijke therapie

Wikkelen bij gezondheidsklachten, een eenvoudige & natuurlijke therapie

Wikkelen is een krachtige therapie met een zuivere basis die jij zelf thuis kunt toepassen!

Wikkels zet je in bij verschillende gezondheidsklachten. Denk aan hoest, verkoudheid, buikpijn, oorpijn, hoofdpijn, onrust, slecht slapen, menstruatiepijn, naweeën, borstontsteking en nog veel meer.

We gebruiken enkel natuurlijke materialen van biologische herkomst. Denk aan zuivere bijenwas, etherische olie, wol en verschillende doeken zonder schadelijke stoffen. Hierdoor vermijden we een heleboel pesticiden die je lichaam geen goed doen. Door een wikkel op een bepaalde manier te wikkelen rondom bijvoorbeeld je buik, heeft het een geneeskrachtige werking.

Ingewikkeld? Nee!

Deze therapie kan je zelf thuis toepassen na een deskundige uitleg. Kom dus zeker naar de lezing als je de basis van wikkelen wil leren! Ideaal toe te passen bij jong & oud. Graag ontmoet ik je 15 juni bij de stand van Indewikkels.nl of bij de lezing.

 
Vrij Natuurlijk
ikgeefborstvoeding.nl
Paladijn Internet & Communicatie
Nom Nom Kids Nederland
Hip & Groen
Ditha Bonita
Jouw advertentie hier?
Dalalou Natural Birth
PR-bureau De Perswinkel
 

Mis niets meer.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle info over winacties, workshops en lezingen.