Lezingen

Hoe behoud je de regie tijdens de zwangerschap en de geboorte?

Hoe behoud je de regie tijdens de zwangerschap en de geboorte?

In onze maatschappij moet alles steeds sneller, zijn er overal protocollen en wordt het gevoel bestempeld als spiritueel. Hoogtijd om terug te gaan naar de basis!

Een zwangerschap is altijd een wonder en blijft heel bijzonder. Je bent als ouder(s) in een compleet nieuwe fase van je leven gestapt, het grote avontuur is begonnen! Je baby in de buik heeft het volledige bewustzijn, dit is wetenschappelijk al bewezen.

Het is belangrijk dat je in verbinding bent met jezelf, je intuïtie en je baby in de buik. Deze zielsverbinding zorgt ervoor dat je gemakkelijk keuzes kan maken, zelf de regie behoudt tijdens de zwangerschap en de geboorte.

In de lezing vertel ik je graag meer over;
-Hoe je jouw intuïtie versterkt
-Hoe je de zielsverbinding met je baby in de buik versterkt
-Hoe je samenwerkt met het bewustzijn van je baby in de buik
-Hoe je een drie-eenheid vormt
-Hoe je een positieve boost aan jezelf vertrouwen geeft
-Hoe je in deze veeleisende en drukke maatschappij bij jezelf blijft
-Hoe je optimaal gebruik maakt van je rechten
-Hoe je keuzes maakt vanuit verbinding en vertrouwen
-Hoe je bij jezelf blijft als de zwangerschap en/of geboorte anders verloopt dan gewenst

En geef ik je DÉ gouden tip voor Baren vanuit je kracht!

Wil jij de tools om ten allertijden zelf de regie te behouden? Kom dan naar mijn lezing.

Ik kijk ernaar om je te mogen inspireren!

Lieve groet,
Claudia van Ombergen

-Natuurgeneeskundige en Energetisch therapeut gespecialiseerd in moeder en kind-

www.claudiavanombergen.nl

Bijvoeding & kindervoeding: de basis voor de rest van hun leven!

Bijvoeding & kindervoeding: de basis voor de rest van hun leven!

In de eerste jaren van het leven (vanaf de zwangerschap!) worden alle belangrijke systemen van het lichaam aangelegd: de organen, botten, darmen, hersenen en zenuwcellen. Juist in deze periode is het extra belangrijk dat je kindje alles binnenkrijgt wat hij nodig heeft. Maar wat is dat dan eigenlijk precies?
In deze lezing leer je:
– wat je tijdens de zwangerschap kunt doen om jezelf en je kindje gezond te houden
– wat een goed moment is om te beginnen met bijvoeding
– welke voedingsmiddelen je kunt gebruiken voor de eerste hapjes
– en wat kinderen nodig hebben voor een sterke en gezonde basis
Natuurlijk kun je ook al je vragen stellen!

De lezing wordt gegeven door Nienke Gottenbos van De Groene Vrouw.

De Poepdokter (Junior): Gezond van Mond tot Kont

De Poepdokter (Junior): Gezond van Mond tot Kont

De gezondheid van je darmen en de bacteriën die er wonen, is heel belangrijk. Je darmflora speelt een rol in je spijsvertering, maar ook in je immuunsysteem, huidgezondheid en zelfs hersenwerking. De periode rondom de geboorte en de eerste levensjaren van een kindje zijn heel belangrijk voor de opbouw van de darmen.
In deze lezing leer je:
– wat je darmen en darmflora allemaal voor je doen
– wat je kunt doen bij darmklachten
– hoe je je darmflora gezond houdt!
Natuurlijk is er ook voldoende ruimte voor vragen.

De lezing wordt gegeven door Nienke Gottenbos van De Groene Vrouw.

Zie wat je kind beweegt

Zie wat je kind beweegt

Een baby die maar blijft huilen? Een peuter die geen moment stil kan zitten? Of een kleuter die ‘om niets’ een woede-aanval krijgt? Wanneer je jonge kind niet lekker in zijn vel lijkt te zitten, kan dat te maken hebben met de hoeveelheid prikkels die binnenkomen en de manier waarop het kind die verwerkt.

Kinderfysiotherapeute Suzanne Strijbosch-van Snippenberg schreef het boek ‘Zie wat je kind beweegt’, over sensorische informatieverwerking en beweging. In haar lezing vertelt ze onder meer wat sensorische informatieverwerking, prikkelbehoefte en over- of onderprikkeling inhouden. U krijgt tips over hoe onder meer beweegspelletjes, diepe druk of aanraking in te zetten zijn om het kind zich beter te laten voelen.

www.justseeme.nl & www.scrivomedia.nl

Homeopathie voor Kinderen

Homeopathie voor Kinderen

Tijdens de lezing vertelt Nathalie over hoe homeopathie werkt, waarom het niet zweverig is, maar juist van deze tijd. daarnaast beschrijft ze praktijkverhalen en vertelt ze leuke weetjes over deze mooie geneeswijze voor je kind.

Ontmoet ons op de beurs en we vertellen jullie graag van alles over ons platform en over homeopathie! Wij kijken ernaar uit!

Gezonde groet! Nathalie en Rianda

www.holistischekindergeneeskunde.nl

Luisterkind: de handleiding van je kind

Luisterkind: de handleiding van je kind

Als je kind wordt geboren dan krijg je er nog steeds geen handleiding bij… iets wat soms best fijn was geweest! Kinderen laten vaak via hun gedrag, lichaam of emoties ouders weten dat er ‘iets’ aan de hand is. Als ouder weet je vaak niet precies wat. Krijg maar eens duidelijk wat de oorzaak is. Je kind is te jong of kan simpelweg niet benoemen waar het aan schort. In die situatie kan een Luisterkind-afstemming hulp bieden. De Luisterkind methode is groots, het geeft antwoorden op heel veel onderwerpen, denk aan een moeilijke zwangerschap, een heftige bevalling, geboortetrauma’s, stempeltjes én labeltjes, dyslexie, ongewenst gedrag, allergieën etc. Luisterkind kijkt verder!

Hebben wij je hiermee nieuwsgierig gemaakt naar de Luisterkind Methode én wat het voor jou en jouw gezin kan betekenen? Kom dan naar de lezing van Luisterkind waar wij je alles over deze methode gaan vertellen én waar je ook al je vragen kunt stellen. Wil je nu al meer informatie, kijk dan op www.luisterkind.nl

Voel je welkom…

De lezingen worden verzorgd door Luisterkindwerker & trainer Sylvia Nekeman – Jij…in verbinding.

Bewust Ouderschap

Bewust Ouderschap

De lezing Bewust Ouderschap inspireert je en prikkelt je om anders te durven kijken naar het gedrag van jouw kind. Het gedrag is namelijk altijd logisch! We gaan het hebben over de behoefte achter het gedrag van jouw kind en hoe je om kunt gaan met heftige emoties, zoals huilbuien en driftbuien. Na de lezing kun je de praktische tips direct toepassen!

Rebecca de Jong is eigenaresse van Kindercoachpraktijk JONG, een praktijk voor Bewust Ouderschap en coaching van kind & gezin. Meer informatie over haar en haar praktijk kun je vinden op www.kindercoachpraktijkjong.nl.

Geef het licht door (tips voor een lichte geboorte)!

Geef het licht door (tips voor een lichte geboorte)!

In Spanje gebruiken ze ‘het licht geven’ (Dar-a-Luz) waar wij ‘bevallen’ gebruiken. Wat kunnen wij van ze leren? Esmarel deelt uit ervaring een aantal belangrijke sleutels die je vertrouwen geven en je helpen in je eigen kracht te staan tijdens de bevalling. Esmarel is Oermoeder (vannu) van 2 en maakt natuurlijke kraampakketten van Dalalou (verbastering van Dar-a-luz) die bijdragen aan een ontspannen geboorte

Interactief gesprek: De toekomst van Millenials (13 tot 19 jarigen).

Interactief gesprek: De toekomst van Millenials (13 tot 19 jarigen).

Het doel tijdens deze interactieve lezing is om te ontdekken wat er nu leeft bij de categorie van jongeren die millenials worden genoemd.

1. Hoe staan ze tegenover hun opvoedingsmethodes?
2. Hoe staan ze tegenover de klimaatverandering?
3. Hoe staan ze tegenover moderne technologie?
4. Hoe zien ze zichzelf over 20 jaar?
5. Worden ze gemotiveerd door de huidige vorm van onderwijs?

De begeleider gebruikt beelden uit films om de rode draad van deze lezing in de verf te zetten. Ook kunstwerken worden voor dit doel gebruikt.

Deze lezing wordt gegeven door Rudy Van Damme en Magdalena Troch van Pure Child.

Een bewuste ontspannen zwangerschap en een kalme geboorte is voor iedereen mogelijk.

Een bewuste ontspannen zwangerschap en een kalme geboorte is voor iedereen mogelijk.

Tijdens een zwangerschap gebeurt er heel veel op fysiek, mentaal/emotioneel en energetisch vlak. Ook heeft een zwangerschap invloed op de relaties die je hebt, met jezelf en met mensen om je heen zoals je partner, je ouders en vrienden.

Onderzoek uit de prenatale psychologie wijst uit dat een kind in de baarmoeder alles bewust beleeft. Het kind staat in nauw contact met de moeder zowel fysiek als mentaal/emotioneel en energetisch. Het kind staat ook in contact met de vader en de omgeving.

-Hoe de ouders omgaan met zichzelf, stress en elkaar wordt dus al heel helder door het kind waargenomen.
-Overtuigingen worden hier al gevormd, genen worden doorgegeven.
-Welke overtuigingen en genen dat zijn daar kunnen we als ouders zelf invloed op uitoefenen, dit wordt in de epi-genetica onderzocht.
-Omgevingsfactoren zoals ontspanning, stress, voeding en beweging spelen hier bijvoorbeeld een rol in.

Er vindt na de conceptie al informatie-uitwisseling plaats die bepalend is voor wat het kind mee krijgt. Het kind is dan al helemaal ‘aanwezig’ en zou ook zo benaderd mogen worden. Een bewuste kijk hierop en omgang hiermee geeft een kind dus de meest optimale kansen om evenwichtig en gelukkig te zijn in zijn leven.

Enkele vragen die aan bod komen:

‘Op welke manier kunnen ouders zich voorbereiden op de geboorte van hun kind zodat het de beste kansen mee krijgt tijdens die eerste periode en voor de rest van zijn/haar leven?’

‘Op welke manier kunnen ouders contact maken met hun kind voor het geboren is?’

‘Hoe kan een geboorte vanuit liefde en vertrouwen worden ervaren i.p.v. spanning en angst?’

Ik, Maren Wilkeshuis, zal ook vertellen over mijn eigen ervaring, over de bad bevalling van mijn zoon Thomas die thuis plaats vond, zonder actieve begeleiding van een verloskundige. Dit was niet alleen voor ons maar ook voor de verloskundige een hele bijzondere ervaring. Het heeft mij ertoe gebracht dit door te geven en ook andere ouders te inspireren te vertrouwen op zichzelf en dat een kalme geboorte mogelijk is in liefde en vertrouwen.

www.moeiteloosbevallen.nl

Je macht loslaten, opvoeden zonder straffen en belonen

Je macht loslaten, opvoeden zonder straffen en belonen

Wil jij je kind opvoeden vanuit verbinding en gelijkwaardigheid dus zonder straffen en belonen? Merk je weleens aan jezelf dat je uit frustratie of onmacht gaat dreigen met straf? Om zo iets gedaan te krijgen van je kind? Of je probeert het op een positieve manier, door je kind te verleiden met een beloning. Maar het werkt niet. Je bent het liefdevolle contact met je kind even kwijt en je voelt je dan de politieagent van jullie gezin. In deze lezing neem ik je mee in de wereld van opvoeden vanuit verbinding en gelijkwaardigheid. Wat kan opvoeden vanuit gelijkwaardigheid jou en je kind brengen? Je macht loslaten, wat betekent dat eigenlijk? Natuurlijk geef ik ook veel praktische tips!

Ik sta ook met een kraam. Kom gerust langs, ik spreek je graag!

Meer informatie over Eline en haar werk vind je op www.ouderschapvanuitjehart.nl

Nieuwetijdskinderen

Nieuwetijdskinderen

Hallo! Mijn naam is Bionda en ik ben eigenaresse van Praktijk Zoya. Binnen mijn praktijk ondersteun ik met name Nieuwetijdskinderen.

Loop je met vragen over wie of wat Nieuwetijdskinderen nou eigenlijk zijn? Of jij er een bent of er een hebt. Welke? Hoe je ze herkent en hoe wij ze kunnen ondersteunen?

Tijdens mijn lezing op de Ouder Natuurlijk Beurs vertel ik jullie hier meer over en kun je met al je vragen bij mij terecht. Ik kijk ernaar uit!

Neem ook eens een kijkje op mijn website www.praktijkzoya.nl.

Ayurveda voor Moeder en Baby, zorg voor de eerste 40 dagen na de bevalling.

Ayurveda voor Moeder en Baby, zorg voor de eerste 40 dagen na de bevalling.

Binnen Ayurveda, de traditionele geneeswijze van India, worden nieuwe moeders gedurende 40 dagen ontzorgt en ondersteunt, zodat de moeder de tijd en ruimte heeft om goed te kunnen herstellen van de zwangerschap en de bevalling. Het Indiase gezegde “de eerste 40 dagen beïnvloeden de volgende 40 jaar van je leven”, zegt genoeg over hoeveel belang er aan deze periode gehecht wordt.

Na de geboorte van mijn kinderen heb ik mogen ervaren hoe fijn, eenvoudig en diepgaand deze zorg is. Ik gun dit iedere vrouw. Het is daarom mijn passie om (nieuwe) moeders te omringen met liefdevolle zorg en aandacht door het geven van o.a. massages, het bereiden van speciale snacks, theeën en maaltijden en het geven van adviezen.

Tijdens mijn lezing vertel ik waarom de eerste 40 dagen na de bevalling zo belangrijk zijn, hoe je je kan voorbereiden op deze tijd en wat Ayurveda voor jou als pas bevallen moeder kan betekenen. Ik sta ook op de beurs. Heb je vragen of wil je meer weten, kom gerust langs.

Lieve groet,
Marjan

Ben je alvast nieuwsgierig, neem een kijkje op mijn website: www.ayurvedavoormoederenbaby.nl.

Liefdevol Bevallen

Liefdevol Bevallen

Bevallen, geboren worden en moeder of vader worden, zijn grootse, intieme en intense gebeurtenissen. Tijdens de lezing die ik geef, vertel ik je graag wat je zelf kunt doen om je kind liefdevol geboren te laten worden en in verbinding te blijven met elkaar tijdens de bevalling.

Ik geef je inzicht in factoren die een rol spelen bij de bevalling, handvatten om de connectie met je lichaam te houden, te vertrouwen op eigen kunnen en de regie te houden. Omdat je baby een actieve rol speelt bij de geboorte reik ik je mogelijkheden aan om het teamwerk tussen jou en je baby te bekrachtigen en vertel ik hoe je als partner dit teamwerk
kunt ondersteunen zodat jullie kind in liefdevolle verbinding geboren kan worden – ook als het anders loopt dan vooraf bedacht.

De aanvang van de lezing is 10:30 uur, mis deze niet!

De drie belangrijkste vragen zijn:
 Wat kun je doen om krachtige weeën te krijgen?
 Wat kun je doen om in een flow te komen? Hoe kun je de hormonen laten stromen?
 Wat kun je doen om de regie te houden?

De lezing zal afgewisseld worden met korte oefeningen, omdat ‘ervaren’ uiteindelijk belangrijker is dan ‘weten’ – en er is natuurlijk gelegenheid tot het stellen van vragen. Op basis van 25 jaar ervaring in het geven van zwangerschaps- en babycursussen schreef ik het boek Liefdevol bevallen, kies de voorbereiding die bij jou past. Het boek is tijdens de beurs te koop bij de stand van uitgeverij Samsara en ik wil het graag voor je signeren.

Ik verheug me erop je tijdens de lezing of bij de stand te ontmoeten! Meer informatie op Mirjam Vos.

Jong Gehecht Oud Gedaan

Jong Gehecht Oud Gedaan

We willen allemaal het beste voor onze kinderen. We willen dat ze gelukkig zijn, zelfvertrouwen krijgen, veerkrachtig worden, tegenslagen aankunnen en uiteindelijk stabiele volwassenen worden. Hoe kunnen wij als ouders daarbij helpen? Onze lezing gaat over hechting, de sociaal emotionele ontwikkeling. Wat is hechting precies? En waarom is dat zo belangrijk? Hoe kun je zelf bijdragen aan een veilige hechting voor je kind? En hoe zorg je dat je de verbinding met je kind vasthoudt en voortzet? Ook gaan we in de lezing in op het eventueel scheeflopen van de ouder-kind band en hoe deze hersteld kan worden.

De lezing wordt gegeven door Lida van Ruijven-Bank en Joriene de Vos.

Lida van Ruijven-Bank is zelf moeder van 5 kinderen en geeft al meer dan 30 jaar advies en ondersteuning aan aanstaande en jonge ouders over borstvoeding en omgaan met baby’s en peuters. Zij heeft het boek ‘Ouderschap vanuit je hart’ geschreven op basis van zelfstudies, hulpverlening aan honderden ouders en op basis van haar eigen ervaringen als moeder. Maandelijks organiseert zij de Haagse Borstvoedingsgroep (www.haagseborstvoedingsgroep.com) en wekelijks de Ouder-kind speelgroep voor kinderen van 0 tot 5 jaar.

Joriene de Vos is hechtingspsycholoog & auteur en zet zich vanuit haar eigen ervaring en werk als psycholoog in om ouders bekender te maken met wat een kind nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Door middel van online cursussen, boeken, workshops en lezingen vertaalt ze wetenschappelijke kennis naar de dagelijkse praktijk van het ouderschap en bespreekt ze de uitdagingen waar veel ouders tegenaan lopen op toegankelijke wijze.

SONY DSC

Wikkelen bij gezondheidsklachten, een eenvoudige & natuurlijke therapie

Wikkelen bij gezondheidsklachten, een eenvoudige & natuurlijke therapie

Wikkelen is een krachtige therapie met een zuivere basis die jij zelf thuis kunt toepassen!

Wikkels zet je in bij verschillende gezondheidsklachten. Denk aan hoest, verkoudheid, buikpijn, oorpijn, hoofdpijn, onrust, slecht slapen, menstruatiepijn, naweeën, borstontsteking en nog veel meer.

We gebruiken enkel natuurlijke materialen van biologische herkomst. Denk aan zuivere bijenwas, etherische olie, wol en verschillende doeken zonder schadelijke stoffen. Hierdoor vermijden we een heleboel pesticiden die je lichaam geen goed doen. Door een wikkel op een bepaalde manier te wikkelen rondom bijvoorbeeld je buik, heeft het een geneeskrachtige werking.

Ingewikkeld? Nee!

Deze therapie kan je zelf thuis toepassen na een deskundige uitleg. Kom dus zeker naar de lezing als je de basis van wikkelen wil leren! Ideaal toe te passen bij jong & oud. Graag ontmoet ik je 15 juni bij de stand van Indewikkels.nl of bij de lezing.

Ouder & Kind in balans met Bach Bloesem remedies

Ouder & Kind in balans met Bach Bloesem remedies

Tijdens deze interactieve lezing leert Marianque den Draak (geb. 1961) je niet alleen wat de Bach Bloesem Remedies zijn en kunnen doen, maar ook hoe stemmingen altijd een rol spelen in je leven en hoe je ze kan herkennen.

Als je in een moeilijke situatie zit met je kind of als ouder (een sterfgeval rond een geboorte, een huilbaby, financiële problemen of een ongeluk, enz.) kunnen de Bach Bloesem remedies je heel goed ondersteunen.

Gevoelens, stemmingen en ideeën spelen zich af in de ziel. Gewoontes nestelen zich in de ziel. Als bepaalde overtuigingen, ideeën of reacties zich steeds maar blijven herhalen, spreken we van karaktertrekjes. Aan het de overtuiging “Zo ben ik nu eenmaal” hoef je niet vast te zitten. Als je kwaliteit zich tegen je keert, kunnen Bach Bloesem Remedies je namelijk helpen om je kwaliteit positief in te zetten. De remedies geven je helderheid en inzicht waardoor je je kan ontwikkelen. Ook bij baby’s en opgroeiende kinderen werken ze ondersteunend!

Hoe ze werken, hoe ze ontstaan zijn, en hoe ze zelfs op het moment van deze interactieve lezing ingezet kunnen worden…Marianque vertelt het met kennis van zaken en met humor.

Kom luisteren en vragen stellen. Na afloop kan je voor € 10,- je eigen gebruiksflesje Bach Bloesem Remedies samenstellen. Ook maak je kans op een gratis Bach Bloesem Consult (in Arnhem of via Skype) t.w.v. € 35,-

Op de beurs is het mogelijk een Bach Bloesemconsult te krijgen voor €15,- inclusief een eigen gebruiksflesje met Remedies! Het is handig om je tijdig in te schrijven voor een consult.

www.praktijkdendraak.nl

Intuïtie in opvoeding

Intuïtie in opvoeding

Door Jacqueline de Groot. PhD. Luisterkindwerker en ontwikkelaar spirituele opvoeding bij Anders Luisteren.

Steeds meer ouders vinden de weg naar een Luisterkindwerker. Ze willen weten wat er écht in hun kind leeft. Waar het behoefte aan heeft en hoe problemen opgelost kunnen worden. Ze willen hun kind beter begrijpen. Met de Luisterkindmethode luister je op een andere, intuïtieve, manier én op afstand naar een kind. Wat je dan hoort is advies op maat, aangeleverd door het kind zelf. Inmiddels zijn er al duizenden kinderen en hun ouders mee geholpen.

Intuïtief luisteren in de dagelijkse omgang met kinderen is een stuk moeilijker. Intuïtie wordt makkelijk overschreeuwd door (onbewuste) oordelen en overtuigingen. Dat maakt je doof voor de innerlijke stem van je kind, weet ik uit ervaring als adoptiemoeder. En dan kun je niet zomaar weten wat wijsheid is.

Middels bewustwording en oefening kun je intuïtiever voor de innerlijke stem van je kind worden. In deze lezing leg ik uit wat belangrijk is om te weten, en wat je concreet kunt doen. Mijn missie is om (aanstaande) ouders te motiveren en te inspireren om de opvoedkunstenaar in zichzelf tot bloei te laten komen. Dan kun je als ouder wonderen verrichten, werkelijk waar!

Tijdens de beurs loop ik rond. Duidelijk herkenbaar met een Anders Luisteren T-shirt. Heb je vragen? Schiet me gerust aan. Ik help je graag op weg.

Sccsschl 3.0 nieuwsgierig onderwijs

Sccsschl 3.0 nieuwsgierig onderwijs

Sccsschl 3.0 is een school in de buurtschap Wolfersveen in de Achterhoek.

Bijna 6 jaar geleden zijn we hier gestart met een andere vorm van onderwijs. Onderwijs dat gericht is op waarden als: vertrouwen, autonomie, zelfverantwoordelijkheid, betrokkenheid, de wil om te leren. Het welbevinden van kinderen staat voorop.

Wanneer jij je prettig voelt sta je open om te leren, heb je succeservaringen en maak je stappen in je ontwikkeling. Dit vraagt wat van de leeromgeving, de organisatie in de school en de persoonlijke benadering.

Mijn naam is Anja Otten. Getrouwd, twee jongens (pubers) en inmiddels 50 jaar. Sinds 1993 ben ik werkzaam in het onderwijs. Voortdurend was ik op zoek naar een manier dat het ook anders moet kunnen. In het klassikale systeem worden kinderen geen recht gedaan. Kinderen die zich goed aan kunnen passen en keurig in het straatje mee lopen die redden het. Mijn zoektocht naar ieder kind tot zijn recht laten komen en het plezier en de betrokkenheid van alle kinderen te vergroten leidde tot een groep 2/3 combinatie (eind jaren 90), tot meer projectgericht onderwijs (2005-2009), inbrengen van spel in het onderwijs (2002-2007) en tot een opleiding tot master sen gedragsspecialist waarbij het oplossingsgericht gesprekken voeren met kinderen en collega’s de grote opbrengst was (2008). In 2013 was het zover. Toen kreeg ik als schoolleider het vertrouwen van mijn bestuurder om het echt anders te gaan doen.

In deze lezing vertel ik u meer over de waarden van ons onderwijs en welke gevolgen dit heeft voor de organisatie, de leeromgeving en de persoonlijke benadering. Wat vraagt dit van het team en de ouders, hoe worden zij in het geheel betrokken. En tot slot de opbrengsten. Niet zo zeer de resultaten als wel de opbrengsten die naar mijn mening boven de resultaten uit stijgen waardoor kinderen flexibel zijn, creatief in het bedenken van meerdere oplossingen, weten wie ze zijn, hoe ze leren en wat ze nodig hebben om in contact met anderen werkzaamheden op te pakken, initiatief nemen, ondernemend zijn en zichzelf durven laten zien.

Nieuwsgierig? Op www.sccsschl30.nl leest u meer over de school.

 
Dalalou Natural Birth
ikgeefborstvoeding.nl
Paladijn Internet & Communicatie
PR-bureau De Perswinkel
Jouw advertentie hier?
Biowinkel4you
Bag-again
Vrij Natuurlijk
Nom Nom Kids Nederland
 

Mis niets meer.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle info over winacties, workshops en lezingen.