Veel ouders hebben wel eens iets gehoord of gelezen over ‘veilige hechting’. Beschikbaar zijn, aansluiten bij je kind, het belang van fysiek contact met je kind…..Het klinkt allemaal heel erg logisch, maar misschien ook wel als een enorme klus.

Dat veilige hechting belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen is al wat langer bekend. Sinds kort heeft de kennis van het brein een vlucht genomen en is vanuit onderzoek steeds duidelijker wát veilige hechting precies doet en wat er gebeurt als er geen sprake is van veilige hechting.

Door je in het onderwerp te verdiepen weet je dus heel goed hoe je idealiter aan de hechting met je kind(je) kan werken. Maar doordat je weet hoe het theoretisch moet, weet je ook wanneer je het ‘niet goed’ doet! Dit kan je dan ook juist onzeker maken, of gefrustreerd.

In deze workshop lopen we met elkaar de stappen rondom veilige hechting langs (dus ook als je er nog niet ze veel van weet ben je welkom) en gaan met elkaar na; hoe kan je bijdragen aan de hechting met je kindje? Wat past daarin bij jou, en wat eigenlijk niet? Er is ook veel ruimte voor uitwisseling en je krijgt van mij concrete tips die je kan toepassen in je gezin. Zodat je kan werken aan hechting op een manier die bij jou past, waardoor je zekerder en ontspannen in het ouderschap en hechtingsproces staat. Ik hoop je op de beurs te mogen ontmoeten!

Deze korte ‘workshop’ wordt verzorgd door Anke van der Bor, eigenaar van Pentakel coaching en begeleiding voor moeders. Anke heeft in haar werk al op diverse manieren advies en begeleiding gegeven aan ouders en professionals die het begeleiden van (eigen) kinderen willen versterken of vergemakkelijken. Daarnaast is zij als moeder van 2 kinderen zelf ook ervaringsdeskundige.

Mis niets meer.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle info over winacties, workshops en lezingen.