Workshops

Wat vertelt mijn kind mij?

Wat vertelt mijn kind mij?

Mijn kind… mijn spiegel? Ooit kan de relatie met je kind een worsteling  zijn. Je wordt geraakt, daar waar niemand jou zo kan raken, zowel aangenaam als onaangenaam.

Wist je dat:
* je enorm met elkaar bent verbonden?
* je kind jou wil helpen?
* de verbinding magisch kan zijn en je kind jouw helpt je geluk te vinden?

Wees niet bang, ook jij kunt hier simpel mee aan de slag. Hoe meer geluk  jij ervaart, hoe meer je je kind helpt om gelukkig te zijn.

Mijn naam is Lisa Groot, kindertolk en coach van Groot Geluk kindercoaching. Moeder van twee tienermeiden en gelukkig getrouwd. Jarenlang heb ik gewerkt als leraar in het basisonderwijs en nu begeleid ik ouders om hun kind zelf te begeleiden naar meer geluk. Als assistent assisteer ik bij de opleiding tot kindertolk® van Janita Venema. De auteur van ‘Het fluisterkind’ en oprichtster van de methode kindertolken®.

Mijn kinderen, die ik al het geluk van de wereld gun, hebben mij voor (lastige) uitdagingen geplaatst. Door open te staan voor de boodschap die zij mij wilde vertellen, kon ik aan de slag om de relatie te bevorderen naar meer geluk. Zij leren mij wat het leven inhoudt. Een waardevolle reis die ik iedereen gun.

Wil jij hierover meer informatie en inspiratie? Voel je vrij om een bezoek te brengen aan de korte workshop die ik hierover geef.

Ik ontmoet je graag,
Lisa Groot
www.grootgelukkindercoaching.nl/

Ayurveda voor Moeder en Baby, zorg voor de eerste 40 dagen na de bevalling.

Ayurveda voor Moeder en Baby, zorg voor de eerste 40 dagen na de bevalling.

Hallo, mijn naam is Marjan de Jong. Het is mijn passie om (nieuwe) moeders te omringen met liefdevolle zorg en aandacht in de bijzondere, vaak intensieve eerste 40 dagen na de bevalling.

Binnen Ayurveda, de traditionele geneeswijze van India, worden nieuwe moeders gedurende 40 dagen ontzorgt en ondersteunt met voeding en massages.

In deze korte workshop ga je aan de slag om een plan te maken voor na de bevalling zodat jij, als nieuwe moeder, de tijd, ruimte en ondersteuning krijgt, om te kunnen herstellen van de zwangerschap en de bevalling.

Ik sta ook op de beurs. Heb je vragen of wil je meer weten, kom gerust langs. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

Lieve groet,
Marjan

Ben je alvast nieuwsgierig, neem een kijkje op mijn website: www.ayurvedavoormoederenbaby.nl.

Grip op jezelf en je eigen emoties

Grip op jezelf en je eigen emoties

Je wilt graag je kinderen opvoeden met aandacht en plezier. Je wilt graag een rustige, begripvolle ouder zijn. Je wilt graag opvoeden in liefdevolle verbinding. Maar ja, als je zoon niet luistert, je dochter hard aan het schreeuwen is en jij al hoofdpijn hebt, valt dit niet altijd mee…. En voor je het weet reageer je primair vanuit je emoties en doe of zeg je dingen waar je later spijt van hebt. In onze workshop Grip op jezelf en je eigen emoties gaat het over het stellen van realistische grenzen, liefdevol coachen en duidelijker communiceren. Je gaat naar huis met handvatten en tips om meer grip te krijgen op jezelf en je eigen emoties. Waardoor je weer meer kan opvoeden in liefdevolle verbinding en er meer plezier samen ontstaat.

Wij zijn Mevrouw Maan: Annalotte Ossen en Marleen Overgaag, 2 bevlogen en enthousiaste orthopedagogen. In ons werk willen we ouders graag een nieuw perspectief bieden waardoor ouders anders naar het gedrag van hun kind(eren) kunnen kijken. Ook willen we ouders en kinderen meer met elkaar verbinden waardoor er meer aandacht voor elkaar en plezier samen ontstaat. Meer informatie over ons en ons werk vind je op www.mevrouwmaan.nl

Gezinsgeluk

Gezinsgeluk

A father said to his son: ‘Be careful where you walk.’ The son responded: ‘You be careful, I walk in your footsteps’.

Je wilt op een natuurlijke manier bijdragen aan gezinsgeluk. Je wilt je kind vanuit verbinding met jezelf bekrachtigen. Je wilt vanuit gelijkwaardigheid met je kind omgaan, terwijl er toch gezonde grenzen en kaders zijn. Je gelooft dat alles mogelijk is wanneer onvoorwaardelijke liefde de basis is.

In deze workshop maak je kennis met de principes van Servant Leadership (Dienend Leiderschap) die zijn toegesneden op de opvoeding. Het is onze missie dat kinderen puur als zichzelf opgroeien. Veel ouders zoeken vaak naar hulp, oplossingen of geluk buiten zichzelf. Na deze workshop herinner je je weer dat je over een schat aan wijsheid beschikt. Puur in jezelf. Leven vanuit deze schat brengt gezinsgeluk.

Hans en Sandra, beide ervaren coach, therapeut en leerkracht, onthullen een nieuwe manier van ‘zijn en doen’ met kinderen. Ze beginnen met een korte presentatie over de zienswijze die bij Gezinsgeluk hoort. Naast hun werkervaring putten ze hierbij ook uit hun eigen gezin waarin ze ouders zijn van twee puberzonen. In een systemische oefening kijken we naar het belang van je eigen plek innemen en hoe dit doorwerkt binnen je gezin. Alles ontstaat vanuit jezelf, alleen gaat dit vaak onbewust. Deze workshop gaat dieper. We inspireren om het geluk in jezelf te vinden en van daaruit stuurman van je leven te worden. Als vanzelf zullen je kinderen de kunst van je afkijken. Vanuit vertrouwen in hun eigen talent gaan zij hun plek in de maatschappij vinden. Onze kinderen vragen om bewuste, positieve rolmodellen. Ze vragen om jou!

Hans en Sandra Bolte,

Beide werkzaam als coach en therapeut bij Puur Therapie en Coaching. Daarnaast geeft Sandra ook trainingen vanuit de oude spirituele Mayafilosofie bij Tzolkind.

Achter het behang plakken of…?

Achter het behang plakken of…?

In deze workshop wil ik je inspireren om jouw gevoelens te laten zien, juist op het moment dat je het liefst je kinderen achter het behang zou willen plakken. Hoe uit je jouw emoties zonder te beschamen, chanteren of beschuldigen? Helemaal niet gemakkelijk als je vroeger leerde om vooral niet te emotioneel te zijn. Toch helpt het niet om je frustraties te onderdrukken. Dus hoe kun je jouw ware gevoelens uiten én een voorbeeld voor je kind zijn? Je kind is waarschijnlijk al van nature goed in het ontladen van emoties. En heeft jou nodig om te leren dat te doen op manieren die ook voor de omgeving prettig zijn. Je krijgt praktische tools om in je kracht te blijven en je kinderen te inspireren ook rekening met jou te houden zonder gebruik te maken van dwang, schuld, schaamte, straffen en belonen. Zo leef je voor hoe je respectvol met lastige emoties omgaat, en het scheelt meteen weer een ritje naar de Praxis…

Deze workshop wordt gegeven door Astara Lieuw-On, zelf ook moeder van drie en internationaal gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie. We zullen na wat theorie vooral lekker concreet te werk gaan waarbij je meteen oefent met een praktisch handvat om je rust te bewaren, juist in die lastige situaties. Meer informatie over Astara en haar werk vind je op www.ouderschapmetcompassie.nl.

WombfulMama retreat

WombfulMama retreat

Marjolein Vos van Wombfulness nodigt alle mama’s uit die tijdens de Ouders Natuurlijk Beurs toe zijn aan een rustig moment voor zichzelf.
Een uur lang neemt zij je op een ontspannende en inspirerende manier mee naar diepere lagen in jezelf. Ze zal je vertellen hoe zij als moeder van vier jonge kinderen met daarnaast een eigen bedrijf goed voor zichzelf zorgt.

Ook geeft ze een meditatie om je te verbinden met de prachtige en stralende mama die jij in essentie bent. Na afloop heb je weer volop energie om de rest van de dag rustig door te komen.
Deze mini WombfulMama retreat is alleen voor alle (aanstaande) moeders, dus de kindjes mogen bij papa, opa, oma of ‘tante’ blijven spelen.

Meer informatie over Marjolein vind je op www.wombfulness.nl

Borstvoeding doe je zo

Borstvoeding doe je zo

In deze workshop leer je de basis om met succes borstvoeding te geven. Wanneer je weet wat belangrijk is om de borstvoeding te laten slagen, kun je zelf de keuze maken hoe lang je gaat voeden. Tijdens deze workshop krijg je antwoord op vragen zoals:

Hoe breng je de melkproductie op gang?
Hoe zorg je voor voldoende melk?
Hoe weet je wanneer je een volgende voeding moet geven?
Hoe zorg je voor een tevreden kindje?
Hoe combineer je borstvoeding met een baan buitenshuis?
Hoe hou je het geven van borstvoeding leuk en ontspannen?

De workshop is geschikt voor zwangeren, ouders met een kleine baby en voor iedereen die geïnteresseerd is in borstvoeding.

Even voorstellen.
Mijn naam is Debby Mendelsohn. Ik ben psycholoog, moeder van zes kinderen en auteur van de boeken Borstvoeding doe je zo en Zindelijk maken is kinderspel (Forte Uitgevers). Ik geef door het hele land, lezingen, workshops en consulten en werk onder andere als deskundige bij Ouders van Nu. Je kunt meer over mijn werkzaamheden lezen op: www.mendot.nl. Het lijkt me leuk je te ontmoeten op de beurs.

Liefdevolle verbinding houden; ook als je kind het even moeilijk heeft

Liefdevolle verbinding houden; ook als je kind het even moeilijk heeft

Wat we doen is vele malen belangrijker dan wat we tegen onze kinderen zeggen. Je kinderen voorleven hoe je in liefdevolle verbinding kan zijn en blijven, óók als je het even moeilijk hebt met elkaar, is echter een stuk makkelijker gezegd dan gedaan.

In deze ‘learn&do’-bijeenkomst leg ik niet alleen uit hoe het voorleven van liefdevolle verbinding werkt en welke positieve effecten dat heeft. We gaan ook met elkaar aan de slag met (eigen) praktijkvoorbeelden en je krijgt daarbij concrete tips hoe je dit (nog meer) kan toepassen in je gezin. Oók als je kind boos op de vloer van de supermarkt ligt of weigert deel te nemen aan de avondmaaltijd. Ik hoop je op de beurs te mogen ontmoeten!

Deze korte ‘workshop’ wordt verzorgd door Anke van der Bor, eigenaar van Pentakel coaching en begeleiding voor moeders. Anke heeft in haar werk al op diverse manieren advies en begeleiding gegeven aan ouders en professionals die het begeleiden van (eigen) kinderen willen versterken of vergemakkelijken. Daarnaast is zij als moeder van 2 kinderen zelf ook ervaringsdeskundige.

Zindelijk maken is kinderspel

Zindelijk maken is kinderspel

Kinderen kunnen veel eerder dan vaak gedacht wordt al zindelijk zijn. En het helpen bij het zindelijk maken kan ook nog eens op een heel leuke manier – met plezier voor ouders en kind. In deze workshop krijg je tips en handvatten om je kind op een liefdevolle manier te helpen zindelijk te worden.

De aanpak is geschikt voor kinderen van 1,2, 3 jaar of ouder. Ook werkt hij goed bij kinderen die overdag wel zindelijk zijn, maar ’s nachts nog niet. Wanneer je begint met je kindje helpen zindelijk te worden is een keuze, wel is het handig om te weten hoe je dit kunt doen. Tijdens deze workshop komt naar voren:

Wat is zindelijkheid
Hoe begin je
Wanneer begin je
Het vijf-stappenplan om je kindje te helpen zindelijk te worden
Hoe ga je om met ongelukjes
Hoe komt je kindje droog de slaapjes door
Hoe combineer je zindelijk maken met het kinderdagverblijf

Even voorstellen.
Mijn naam is Debby Mendelsohn. Ik ben psycholoog, moeder van zes kinderen en auteur van de boeken Borstvoeding doe je zo en Zindelijk maken is kinderspel (Forte Uitgevers). Ik geef door het hele land, lezingen, workshops en consulten en werk onder andere als zindelijkheidsexpert bij Ouders van Nu. Je kunt meer over mijn werkzaamheden lezen op: www.mendot.nl. Het lijkt me leuk je te ontmoeten op de beurs.

 
Hip & Groen
Jouw advertentie hier?
ikgeefborstvoeding.nl
PR-bureau De Perswinkel
Vrij Natuurlijk
Ditha Bonita
Paladijn Internet & Communicatie
Dalalou Natural Birth
Nom Nom Kids Nederland
 

Mis niets meer.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle info over winacties, workshops en lezingen.