Workshops

Gratis Baby-Clinic Cranio Sacraal Therapie

Gratis Baby-Clinic Cranio Sacraal Therapie

In de speciale Cranio-zaal zal Erma van Dijk in samenwerking met Cranio Nederland en de twee beroepsverenigingen NCSV en UCN een Baby-Clinic organiseren. Het is een gelegenheid om als ouders kennis te maken met de ondersteunende werking van cranio sacraal therapie. Verschillende deskundige en ervaren therapeuten zullen alle baby’s behandelen wiens ouders dat wenselijk vinden. De Baby-Clinic is tevens een leerplek voor de ervaren therapeuten en de ouders, omdat Erma tijdens de behandelingen zoveel mogelijk zal uitleggen wat ze doet en wat er gebeurt. Mocht je als ouder zelf cranio willen voelen dan kan dat ook in deze zaal van Cranio Nederland. Cranio is ook een ontspannende therapie voor zwangeren.

Cranio Sacraal Therapie is specifiek gericht op het zenuwstelsel en het vloeiende water daaromheen. Zoals de baby in de buik omhuld is door vliezen en water, ter bescherming en voeding, zo is ons brein en zijn uitlopende ruggenmerg ook omgeven door vliezen en vocht ter bescherming en voeding. Het water en de vliezen bewegen op een vloeiende manier om het vocht overal te laten komen. Dit ritme is voelbaar voor een cranio sacraal therapeut. Zij voelt mee in de beweging en voelt waar blokkades zitten. Zonder extra druk of manipulatie, vraagt zij aandacht van het lichaam zelf om op plekken waar dat nodig is, zichzelf te herstellen. Soms schuiven dan botjes weer op z’n plek, die gedurende de zwangerschap of tijdens de bevalling verschoven zijn. Andere keren komt er opgeslagen spanning vrij uit bindweefsel. En soms ontlaadt het zenuwsysteem zich. Cranio Sacraal Therapie wordt geadviseerd na iedere bevalling, maar zeker in de volgende situaties:

 Baby’s die een snelle, lange of moeilijke bevalling hebben ervaren
 Baby’s die elke vorm van interventie tijdens de geboorte hebben gehad, zoals keizersnede, vacuümextractie of tang, maar ook weeën opwekkende middelen of pijnstillers
 Baby’s met klikken in heupen en schouders
 Baby’s met hobbels of ribbels op hun hoofd, naad-overlappingen of afplatting van het hoofd
 Torticollis; het draaien van het hoofd naar een kant (voorkeurshouding)
 Baby’s die emotionele trauma’s hebben meegemaakt
 Moeders en baby’s met borstvoedingsproblemen
 Baby’s met slaapproblemen en elke vorm van spijsvertering problemen, spugen, reflux, constipatie, teveel lucht, koliek, ect.
 Als je als ouder het gevoel hebt dat je kind niet lekker in haar vel zit
 Baby’s die snel geprikkeld lijken te zijn
 Baby’s die met een hoge toon huilen
 Baby’s die overstrekken
 Baby’s met een strakke tongriem of lipband/wangband
 Adoptie
 Tweeling of meerling baby’s

Cranio Sacraal Therapie wordt door de meeste verzekeraars vergoed via het aanvullende pakket. Een behandeling kost normaal tussen de 70 en 90 euro. Erma van Dijk is gespecialiseerd in Cranio en Lactatie. Er wordt geadviseerd om bij strakke tongriemen en lipbanden te behandelen en niet zomaar of alleen maar te klieven.

Je kunt de hele dag terecht in de Airbornezaal voor informatie en behandeling.

Praktijk Landaya, van Erma van Dijk: www.Landaya.info/therapie
Cranio Nederland : http://www.cranio-nederland.nl/
Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging : https://ncsv.info/
Beroepsvereniging Upledger Cranio Sacraal Therapie Nederland: https://www.ucncranio.nl/
Peirsman Cranio Sacraal Academie: http://www.pcsa.nu
Upledger Instituut: https://www.upledger.nl/

Liever de Liefde! Terug naar het plezier in je relatie

Liever de Liefde! Terug naar het plezier in je relatie

door Jeroen de Jong en Wendy van Dam

Op weg naar (nog) meer plezier, verbinding en liefde in de relatie met je partner.

Jeroen en Wendy zijn 26 jaar samen. En zoals ze zelf zeggen: ‘ieder jaar wordt het leuker.’ Het geheim? Het besef dat je het geluk niet bij elkaar vindt, maar dat je het geluk juist mét elkaar vindt. En dat is een groot verschil.

In deze workshop geven Jeroen en Wendy inzicht in hoe je de liefde in je relatie blijvend kunt laten stromen, ook – of juist – als je een druk gezin hebt. Want als er iets duidelijk is geworden in hun eigen relatie en in de succesvolle Liever de Liefde!-trainingen die ze geven: om echt te kunnen bloeien vraagt de liefde toewijding en aandacht.

Maar dat betekent niet dat je hard hoeft te werken aan je relatie of eindeloos zware en lange gesprekken hoeft te voeren. Meer plezier, betere verbinding en stromende liefde krijg je vooral door een aantal dingen in je relatie anders te gaan doen.

Je krijgt een aantal praktische manieren mee waarmee je zelf – ook zónder je partner – de eerste stappen kunt zetten richting een relatie waar je trots op bent.

Meer info en gratis downloads – de Liever de Liefde Relatie Check én het Liever de Liefde Spelletje – op: www.lieverdeliefde.nl

WombfulMama retreat

WombfulMama retreat

Marjolein Vos van Wombfulness nodigt alle mama’s uit die tijdens de Ouders Natuurlijk Beurs toe zijn aan een rustig moment voor zichzelf.
Een uur lang neemt zij je op een ontspannende en inspirerende manier mee naar diepere lagen in jezelf. Ze zal je vertellen hoe zij als moeder van vier jonge kinderen met daarnaast een eigen bedrijf goed voor zichzelf zorgt.

Ook geeft ze een meditatie om je te verbinden met de prachtige en stralende mama die jij in essentie bent. Na afloop heb je weer volop energie om de rest van de dag rustig door te komen.
Deze mini WombfulMama retreat is alleen voor alle (aanstaande) moeders, dus de kindjes mogen bij papa, opa, oma of ‘tante’ blijven spelen.

Meer informatie over Marjolein vind je op www.wombfulness.nl

Borstvoeding doe je zo

Borstvoeding doe je zo

In deze workshop leer je de basis om met succes borstvoeding te geven. Wanneer je weet wat belangrijk is om de borstvoeding te laten slagen, kun je zelf de keuze maken hoe lang je gaat voeden. Tijdens deze workshop krijg je antwoord op vragen zoals:

Hoe breng je de melkproductie op gang?
Hoe zorg je voor voldoende melk?
Hoe weet je wanneer je een volgende voeding moet geven?
Hoe zorg je voor een tevreden kindje?
Hoe combineer je borstvoeding met een baan buitenshuis?
Hoe hou je het geven van borstvoeding leuk en ontspannen?

De workshop is geschikt voor zwangeren, ouders met een kleine baby en voor iedereen die geïnteresseerd is in borstvoeding.

Even voorstellen.
Mijn naam is Debby Mendelsohn. Ik ben psycholoog, moeder van zes kinderen en auteur van de boeken Borstvoeding doe je zo en Zindelijk maken is kinderspel (Forte Uitgevers). Ik geef door het hele land, lezingen, workshops en consulten en werk onder andere als deskundige bij Ouders van Nu. Je kunt meer over mijn werkzaamheden lezen op: www.mendot.nl. Het lijkt me leuk je te ontmoeten op de beurs.

Wat vertelt mijn kind mij?

Wat vertelt mijn kind mij?

Mijn kind… mijn spiegel? Ooit kan de relatie met je kind een worsteling  zijn. Je wordt geraakt, daar waar niemand jou zo kan raken, zowel aangenaam als onaangenaam.

Wist je dat:
* je enorm met elkaar bent verbonden?
* je kind jou wil helpen?
* de verbinding magisch kan zijn en je kind jouw helpt je geluk te vinden?

Wees niet bang, ook jij kunt hier simpel mee aan de slag. Hoe meer geluk  jij ervaart, hoe meer je je kind helpt om gelukkig te zijn.

Mijn naam is Lisa Groot, kindertolk en coach van Groot Geluk kindercoaching. Moeder van twee tienermeiden en gelukkig getrouwd. Jarenlang heb ik gewerkt als leraar in het basisonderwijs en nu begeleid ik ouders om hun kind zelf te begeleiden naar meer geluk. Als assistent assisteer ik bij de opleiding tot kindertolk® van Janita Venema. De auteur van ‘Het fluisterkind’ en oprichtster van de methode kindertolken®.

Mijn kinderen, die ik al het geluk van de wereld gun, hebben mij voor (lastige) uitdagingen geplaatst. Door open te staan voor de boodschap die zij mij wilde vertellen, kon ik aan de slag om de relatie te bevorderen naar meer geluk. Zij leren mij wat het leven inhoudt. Een waardevolle reis die ik iedereen gun.

Wil jij hierover meer informatie en inspiratie? Voel je vrij om een bezoek te brengen aan de korte workshop die ik hierover geef.

Ik ontmoet je graag,
Lisa Groot
www.grootgelukkindercoaching.nl/

Zindelijk maken is kinderspel

Zindelijk maken is kinderspel

Kinderen kunnen veel eerder dan vaak gedacht wordt al zindelijk zijn. En het helpen bij het zindelijk maken kan ook nog eens op een heel leuke manier – met plezier voor ouders en kind. In deze workshop krijg je tips en handvatten om je kind op een liefdevolle manier te helpen zindelijk te worden.

De aanpak is geschikt voor kinderen van 1,2, 3 jaar of ouder. Ook werkt hij goed bij kinderen die overdag wel zindelijk zijn, maar ’s nachts nog niet. Wanneer je begint met je kindje helpen zindelijk te worden is een keuze, wel is het handig om te weten hoe je dit kunt doen. Tijdens deze workshop komt naar voren:

Wat is zindelijkheid
Hoe begin je
Wanneer begin je
Het vijf-stappenplan om je kindje te helpen zindelijk te worden
Hoe ga je om met ongelukjes
Hoe komt je kindje droog de slaapjes door
Hoe combineer je zindelijk maken met het kinderdagverblijf

Even voorstellen.
Mijn naam is Debby Mendelsohn. Ik ben psycholoog, moeder van zes kinderen en auteur van de boeken Borstvoeding doe je zo en Zindelijk maken is kinderspel (Forte Uitgevers). Ik geef door het hele land, lezingen, workshops en consulten en werk onder andere als zindelijkheidsexpert bij Ouders van Nu. Je kunt meer over mijn werkzaamheden lezen op: www.mendot.nl. Het lijkt me leuk je te ontmoeten op de beurs.

De vader die je je kinderen gunt

De vader die je je kinderen gunt

door Jeroen de Jong – De Praktijkvader

Opnieuw verzorgt Jeroen de Jong van De Praktijkvader op de Ouders Natuurlijk Beurs een workshop die alleen voor mannen toegankelijk is. Op zijn originele, verrassende, energieke en uitdagende manier zal hij met de aanwezige (aanstaande) vaders kijken naar wat betrokken, authentiek en zelfverzekerd vaderschap is en hoe je dat in de praktijk brengt.

In de workshop kom je erachter hoe je vanuit je eigen kracht en waarheid het vaderschap invult, zonder dat je je afhankelijk maakt van de mening van je partner, professionals, je ouders of vrienden. En zo krijg je meteen praktische handvatten om je vaderschap met meer plezier en ontspanning in te vullen.

Jeroen de Jong geeft sinds 2013 vanuit de Praktijkvader verschillende succesvolle trainingen voor mannen die hun kinderen de beste vader gunnen. Vele honderden mannen deden mee met de Vadervuur-training of volgden het online programma ‘De Vaderchallenge’. Jeroen schrijft over betrokken vaderschap voor Kiind Magazine en interviewt bekende professionals voor de Praktijkvader Podcast. Voor zijn werk met vaders ontving Jeroen in 2016 de Nationale Vaderdagtrofee.

Meer info op: www.praktijkvader.nl

Achter het behang plakken of…?

Achter het behang plakken of…?

In deze workshop wil ik je inspireren om jouw gevoelens te laten zien, juist op het moment dat je het liefst je kinderen achter het behang zou willen plakken. Hoe uit je jouw emoties zonder te beschamen, chanteren of beschuldigen? Helemaal niet gemakkelijk als je vroeger leerde om vooral niet te emotioneel te zijn. Toch helpt het niet om je frustraties te onderdrukken. Dus hoe kun je jouw ware gevoelens uiten én een voorbeeld voor je kind zijn? Je kind is waarschijnlijk al van nature goed in het ontladen van emoties. En heeft jou nodig om te leren dat te doen op manieren die ook voor de omgeving prettig zijn. Je krijgt praktische tools om in je kracht te blijven en je kinderen te inspireren ook rekening met jou te houden zonder gebruik te maken van dwang, schuld, schaamte, straffen en belonen. Zo leef je voor hoe je respectvol met lastige emoties omgaat, en het scheelt meteen weer een ritje naar de Praxis…

Deze workshop wordt gegeven door Astara Lieuw-On, zelf ook moeder van drie en internationaal gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie. We zullen na wat theorie vooral lekker concreet te werk gaan waarbij je meteen oefent met een praktisch handvat om je rust te bewaren, juist in die lastige situaties. Meer informatie over Astara en haar werk vind je op www.ouderschapmetcompassie.nl.

Grip op jezelf en je eigen emoties

Grip op jezelf en je eigen emoties

Je wilt graag je kinderen opvoeden met aandacht en plezier. Je wilt graag een rustige, begripvolle ouder zijn. Je wilt graag opvoeden in liefdevolle verbinding. Maar ja, als je zoon niet luistert, je dochter hard aan het schreeuwen is en jij al hoofdpijn hebt, valt dit niet altijd mee…. En voor je het weet reageer je primair vanuit je emoties en doe of zeg je dingen waar je later spijt van hebt. In onze workshop Grip op jezelf en je eigen emoties gaat het over het stellen van realistische grenzen, liefdevol coachen en duidelijker communiceren. Je gaat naar huis met handvatten en tips om meer grip te krijgen op jezelf en je eigen emoties. Waardoor je weer meer kan opvoeden in liefdevolle verbinding en er meer plezier samen ontstaat.

Wij zijn Mevrouw Maan: Annalotte Ossen en Marleen Overgaag, 2 bevlogen en enthousiaste orthopedagogen. In ons werk willen we ouders graag een nieuw perspectief bieden waardoor ouders anders naar het gedrag van hun kind(eren) kunnen kijken. Ook willen we ouders en kinderen meer met elkaar verbinden waardoor er meer aandacht voor elkaar en plezier samen ontstaat. Meer informatie over ons en ons werk vind je op www.mevrouwmaan.nl

Summertime: mama verdient óók vakantie!

Summertime: mama verdient óók vakantie!

Vraag jij jezelf regelmatig af hoe je het als moeder allemaal voor elkaar krijgt: werk, gezin en ook nog tijd voor jezelf overhouden?

Dan is deze inspirerende workshop iets voor jou. Een workshop waar je écht even jezelf mag zijn, waar je in alle rust even stilstaat bij hoe het met je gaat. We gaan aan de slag met: ontspanning, praten, luisteren, ervaringen delen en inspirerende oefeningen.

Alles wat jij nodig hebt om stappen te zetten die ervoor zorgen dat jij een fijnere balans in je leven gaat ervaren.

Waarom een workshop bij More than Mom?

Wij vinden dat alle moeders die last hebben van stress, schuldgevoelens, perfectionisme en/of het gevoel tekort te schieten het verdienen om beter in hun vel te zitten. En dit kan! Wij reiken je tools aan om bewustere keuzes te maken die goed voelen voor jou en je gezin.

Onze workshop helpt jou bij het vinden van jouw eigen balans. Wat jij belangrijk vindt en wat jij écht wilt. Door onze workshop krijg je een helder beeld van waar jij je energie, tijd en aandacht aan wilt geven.

Je verdient het om meer te ontspannen en te genieten van je dagelijkse leven.

TRAINERS:
De trainers zijn Marieke Maat (41) en Anouk Romkes (39), beiden moeder van drie kinderen in de basisschoolleeftijd. Naast coaches en trainers zijn we dus ook ervaringsdeskundigen. We weten als geen ander hoe het is om alle ballen (het liefst perfect) in de lucht te willen houden en hoe je jezelf daarin kunt tegenkomen. Voor meer informatie over ons en de workshops, kun je op de website van More than Mom terecht. Ook kun je ons volgen op Facebook en Instagram.

Liefdevolle verbinding houden; ook als je kind het even moeilijk heeft

Liefdevolle verbinding houden; ook als je kind het even moeilijk heeft

Wat we doen is vele malen belangrijker dan wat we tegen onze kinderen zeggen. Je kinderen voorleven hoe je in liefdevolle verbinding kan zijn en blijven, óók als je het even moeilijk hebt met elkaar, is echter een stuk makkelijker gezegd dan gedaan.

In deze ‘learn&do’-bijeenkomst leg ik niet alleen uit hoe het voorleven van liefdevolle verbinding werkt en welke positieve effecten dat heeft. We gaan ook met elkaar aan de slag met (eigen) praktijkvoorbeelden en je krijgt daarbij concrete tips hoe je dit (nog meer) kan toepassen in je gezin. Oók als je kind boos op de vloer van de supermarkt ligt of weigert deel te nemen aan de avondmaaltijd. Ik hoop je op de beurs te mogen ontmoeten!

Deze korte ‘workshop’ wordt verzorgd door Anke van der Bor, eigenaar van Pentakel coaching en begeleiding voor moeders. Anke heeft in haar werk al op diverse manieren advies en begeleiding gegeven aan ouders en professionals die het begeleiden van (eigen) kinderen willen versterken of vergemakkelijken. Daarnaast is zij als moeder van 2 kinderen zelf ook ervaringsdeskundige.

Gezinsgeluk

Gezinsgeluk

A father said to his son: ‘Be careful where you walk.’ The son responded: ‘You be careful, I walk in your footsteps’.

Je wilt op een natuurlijke manier bijdragen aan gezinsgeluk. Je wilt je kind vanuit verbinding met jezelf bekrachtigen. Je wilt vanuit gelijkwaardigheid met je kind omgaan, terwijl er toch gezonde grenzen en kaders zijn. Je gelooft dat alles mogelijk is wanneer onvoorwaardelijke liefde de basis is.

In deze workshop maak je kennis met de principes van Servant Leadership (Dienend Leiderschap) die zijn toegesneden op de opvoeding. Het is onze missie dat kinderen puur als zichzelf opgroeien. Veel ouders zoeken vaak naar hulp, oplossingen of geluk buiten zichzelf. Na deze workshop herinner je je weer dat je over een schat aan wijsheid beschikt. Puur in jezelf. Leven vanuit deze schat brengt gezinsgeluk.

Hans en Sandra, beide ervaren coach, therapeut en leerkracht, onthullen een nieuwe manier van ‘zijn en doen’ met kinderen. Ze beginnen met een korte presentatie over de zienswijze die bij Gezinsgeluk hoort. Naast hun werkervaring putten ze hierbij ook uit hun eigen gezin waarin ze ouders zijn van twee puberzonen. In een systemische oefening kijken we naar het belang van je eigen plek innemen en hoe dit doorwerkt binnen je gezin. Alles ontstaat vanuit jezelf, alleen gaat dit vaak onbewust. Deze workshop gaat dieper. We inspireren om het geluk in jezelf te vinden en van daaruit stuurman van je leven te worden. Als vanzelf zullen je kinderen de kunst van je afkijken. Vanuit vertrouwen in hun eigen talent gaan zij hun plek in de maatschappij vinden. Onze kinderen vragen om bewuste, positieve rolmodellen. Ze vragen om jou!

Hans en Sandra Bolte,

Beide werkzaam als coach en therapeut bij Puur Therapie en Coaching. Daarnaast geeft Sandra ook trainingen vanuit de oude spirituele Mayafilosofie bij Tzolkind.

 
Nom Nom Kids Nederland
ikgeefborstvoeding.nl
PR-bureau De Perswinkel
Bag-again
Biowinkel4you
Dalalou Natural Birth
Vrij Natuurlijk
Paladijn Internet & Communicatie
Jouw advertentie hier?
 

Mis niets meer.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle info over winacties, workshops en lezingen.