Bevallen dat doen we samen!

Bevallen dat doen we samen!

Er samen voor staan, kunnen loslaten en laten gebeuren! Wat gebeurt er als je elkaar vertrouwen geeft, omdat je samen de kennis hebt en weet wat je kunt doen? Om dit te kunnen wordt er tijdens deze workshop Samen Bevallen kennis gemaakt met onze zwangerschapscursus voor stellen. Zoals in de cursus bespreken we samen een stukje theorie rondom de naderende bevalling en doen we een praktijkoefening zodat het écht ervaren wordt.

Omdat jouw partner…

…straks net zoveel – of nog meer – wil weten als jezelf!

De verloskundige is niet je hele bevalling aanwezig, jullie zullen vooral samen zijn. Door tijdens de cursus alle verschillende fases van het geboorteproces te bespreken weten jullie wat je te wachten staat. Vaak geeft dat al enorm veel rust. Je partner leren we om je actief bij te staan.

…gewoon je allerbeste coach is!

Wanneer je als zwangere vrouw ineens minder informatie onthoudt dan voorheen, dan is het fijn om te weten dat je partner dezelfde informatie ontvangt als jij. Daar kun je op vertrouwen en als je ‘t dan even niet meer weet, dan is je partner er voor je. Die helpt je de weeën de baas te blijven en weet hoe je rugweeën kunt verlichten.

…weet dat puffen belangrijk is,maar samen bevallen nog meer!

Dat je partner je helpt met ademhalingstechnieken (en deze ook zelf beheerst!) is van onschatbare waarde. Maar jullie zullen ook afspraken maken over waar jouw grens ligt, wat jullie wensen zijn en wanneer je partner als spreekbuis voor je zal optreden. Er is maar één persoon die ’t best kan inschatten hoe het met jou gaat, en laat dat nou net je partner zijn…!

Omdat jouw vrouw…

…het grootste gedeelte van de bevalling samen met jou is!

Tijdens de bevalling zullen jullie op veel momenten samen zijn. Ben je goed voorbereid, dan herken je de verschillende stadia van de bevalling. Door te vertrouwen op de kracht van je vrouw straal je rust uit. Rust, warmte en vertrouwen zijn onmisbare factoren tijdens jullie bevalling.

…jou als coach nodig heeft, die haar voortdurend zal steunen!

Bevallen is al het overbodige loslaten, uit het hoofd gaan en vertrouwen op je oerkracht. Als een vrouw tijdens de bevalling in zichzelf gekeerd is, dan is dit een compliment aan jou: jij zorgt voor de rust en de veilige omgeving. Jij blijft bij haar en helpt haar ontspannen, ook als het moeilijk voor haar is. Tijdens de cursus geven we je tips en leren we je tricks.

…weet dat samen bevallen meer is dan puffen in je eentje!

Als je vrouw het even niet meer weet of ’t niet meer ziet zitten, ben jij haar steun en toeverlaat. Je helpt haar weer op de rit, bewaakt haar grenzen en kunt naar haar ‘vertalen’ wat de verloskundige of gynaecoloog met jullie overlegt. Als ’t onverwacht anders verloopt is het toch prettig om hier op voorbereid te zijn. En ook tijdens de bevalling luistert ze ’t best naar… jou!


Geplaatst

in

door

Tags: